Pages

Tuesday, June 16, 2015

رولت لیمو


تا به حال چند تا دستور با لیمو ترش گذاشتم که میتونید در دسته بندی ها به راحتی پیداشون کنید. این رولت هم خیلی خوشمزه میشه مخصوصا با ترکیب پنیری که داخلش میره. 
این رولت رو میتونیم با لیمو سبز یا زرد تهیه کنیم.

برای رولت:
آرد ۳/۴ پیمانه (85gr)
شکر دانه ریز ۳/۴ پیمانه (170gr)
تخم مرغ ۳ عدد 
بکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری (4gr)
جوش شیرین ۱/۴ قاشق چایخوری (2gr)
نمک ۱ پینچ
آب لیمو ترش تازه ۳ قاشق سوپخوری
رنده پوست لیمو ۱ قاشق سوپخوری
عصاره وانیل ۱ قاشق چایخوری
دانه خشخاش ۱,۱/۲ قاشق چایخوری  

برای داخل رولت:
پنیر ریکوتا ۳/۴ پیمانه
پنیر فیلادلفیا ۳/۴ پیمانه
پودر قند ۱/۴ پیمانه
وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری

مقداری پودر قند و کره اضافی

اول از همه هم یاداوری میکنم که در هیچ کدوم از رسیپی ها آب لیمو تازه رو با آبلیمو صنعتی جایگزین نکنید. بهتر از من میدونید که آبلیمو های صنعتی طبیعی نیستند و هرگز مزه و عطری که انتظار داریم رو بهمون نمیدند.


فر رو با حرارت 375 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
برای شروع تخم مرغ رو با شکر و عصاره وانیل خوب مخلوط میکنیم و اونقدر هم میزنیم تا رنگش روشن بشه و حجمش چند برابر. این مرحله خیلی مهمه, حتما باید حجم تخم مرغ ۲ تا ۳ برابر بشه. آب لیمو و رنده پوست لیمو رو هم اضافه میکنیم.
در ظرف دیگه ای تمامی مواد خشک رو مخلوط و به مایع کیک اضافه میکنیم. میتونیم در این مرحله چند قطره رنگ خوراکی زرد بهش اضافه کنیم. من دو سه قطره ریختم که البته رنگی که من استفاده کردم خیلی رقیقه.

به یک سینی فر 1×10×15 اینچ نیاز داریم. کف سینی رو کاغذ روغنی پهن میکنیم. روی کاغذ رو با کره کاملا چرب میکنیم و آرد میپاشیم. مایع رولت رو داخل سینی میریزیم و روش رو کاملا صاف و یکدست میکنیم. یکدست شدن سطح کار خیلی مهمه چون مایع رولت فقط یه لایه نازکه و حین پخت قسمتهای ضخیمتر کامل نمیپزه و قسمت نازکتر خشک میشه. سینی رو داخل فر گرم قرار میدیم، 12-10 دقیقه. بیشتر از این خشک میشه و نمیتونیم بپیچیمش.
بهتره که بعد از 10 دقیقه رولت رو چک کنیم و اکه پخته از فر خارجش کنیم. انگشت رو روش فشار میدیم، اگه جای انگشت فرورفته باقی موند یعنی هنوز نپخته و اگه به حالت اول برگشت آمادست.


بعد از خروج از فر باید تا گرمه برش گردونیم. روش رو کمی شکر میپاشیم و اطرافش رو از سینی فر جدا میکنیم، یه دستمال تمیز نخی آشپزخونه بزرگتر از سایز سینی روش پهن میکنیم و سینی رو برمیگردونیم. کاغذ روغنی رو از سطحش جدا میکنیم و تا گرمه به همراه دستمال رولش میکنیم، از عرض مستطیل. وجود پارچه لابلای رولت باعث میشه گرما رو بگیره و فرم پیچیدن بعد از خنک شدن حفظ بشه.
1 ساعت زمان میدیم تا خنک بشه.

برای لابلای رولت، میتونیم مثل رولت کدو حلوایی از مخلوط فیلادلفیا و کره استفاده کنیم ولی اگر به پنیر ریکوتا دسترسی دارید, این ترکیب عالی میشه.
پنیر ریکوتا و فیلادلفیا رو باید زودتر از یخچال در بیاریم تا به دمای محیط برسند, با وانیل و پودر قند مخلوط میکنیم.


رولت رو باز میکنیم، کرم رو لابلاش میمالیم و یکسان همه جا پخشش میکنیم. مجددا رولت رو میپیچیم. اطراف رولت رو سلفون میپیچیم و کمی فشارش میدیم تا گرد بشه. حداقل 2 ساعت در یخچال نگه میداریم.
بقیه مواد پنیری هم که خیلی خوشمزه بود, جاتون خالی با انگشت افتادم به جون کاسه.


موقع سرو روش پودر شکر میپاشیم و برش میزنیم. من کمی رنده پوست لیمو هم روش ریختم که عطر رولت رو چند برابر میکنه.
برای برش زدن بهتره از چاقوی اره ای استفاده کنیم و چاقو رو بعد از هر برش با آب ولرم خیس و خشک کنیم.


و اما نکته ای درباره دانه خشخاش. میتونید کلا حذفش کنید از دستور, بدون اون هم رولت خوشمزست. به همین خاطر هم در اسم رولت حرفی از دانه خشخاش نزدم.
یا اینکه با کنجد سیاه, تخم شربتی یا دانه چیا جایگزینش کنید. البته دقت کنید که دونه های خشخاش از همه اینها ریزتره و تعدادش در یک قاشق از باقی دونه ها که گفتم بیشتر میشه. 


نکته مهم دیگه اینکه منظورم از وانیل, عصاره وانیل مایع هست. اگر از پودرش استفاده میکنیم باید مقدارش نصف بشه.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...