Pages

Monday, March 27, 2017

نان کشمش، فندق و دارچین


اول از همه یه توضیح کوچولو بدم که برای رومال نون من از عسل سیاه استفاده کردم به همین خاطر هم روی نونم خیلی تیره شده. حالا چرا عسل سیاه ؟! چون زنبورش از گلهای گندم سیاه تغذیه کرده. این عسل رنگ تیره ای داره و مزش متفاوت از عسل های دیگه هست، طعمش بی نظیره. اگر دسترسی داشتید حتما امتحانش کنید.

این نون نسبتا پرملات هست و پر از کشمش و فندقه. میتونید مقدارش رو کم کنید. دوست داشتید کشمش و فندق رو با خشکبار دیگه جایگزین کنید.

مواد اولیه:
آرد 3،1/2 تا 4 پیمانه
شیر ولرم 3/4 پیمانه
شکر قهوه ای 1/4 پیمانه
کره آب شده 1/4 پیمانه (57 گرم)
تخم مرغ 2 عدد
مایه خمیر 2،1/4 قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
فندق خرد شده 2/3 پیمانه
کشمش 2/3 پیمانه

داخل نان:
شکر قهوه ای 3 قاشق سوپخوری
دارچین 1 تا 1،1/2 قاشق سوپخوری

روی نان:
کره 1 قاشق سوپخوری
عسل 1 قاشق سوپخوری

بهتره فندق رو درشت خرد کنیم و بو بدیم تا عطر و مزش قوی تر بشه. من پوست قهوه ای روی فندق رو هم نگه داشتم.
برای شروع مایه خمیر رو با شیر ولرم و نیمی از شکر قهوه ای مخلوط میکنیم و ده دقیقه ای زمان میدیم تا عمل بیاد.
تخم مرغ (که باید هم دمای محیط  باشه) و باقی شکر رو با هم مخلوط و مایه خمیر آماده رو بهش اضافه میکنیم.


در ظرف دیگه ای نمک رو با یک پیمانه از آرد مخلوط و به مایع اضافه میکنیم. بعد کره آب شده که نباید داغ باشه رو میریزیم. باقی آرد رو کم کم اضافه میکنیم تا خمیر جمع بشه. خمیر رو با آرد زیاد سفتش نمیکنیم. هرچی سبکتر و نرمتر باشه کیفیت نونمون بهتر میشه. سطح کار رو آرد پاشی میکنیم و خمیر رو 10 دقیقه ورز میدیم. در پایان ورز دادن کشمش و فندق رو اضافه میکنیم.

کف کاسه ای رو با 2 قطره روغن چرب میکنیم و خمیر رو داخلش میگذاریم. روش رو میپوشونیم و یه گوشه میگذاریم تا پف کنه، برای 1 ساعت.


وقتی خمیر حجیم شد با کمک وردنه روی سطح آردپاشی شده بازش میکنیم، با ضخامت تقریبا 1 سانتیمتر. اگر میخواید نون رو داخل قالب بپزید طوری خمیر رو باز کنید که عرض مستطیل به اندازه طول قالب باشه.

شکر و دارچین رو مخلوط و روی خمیر پهن میکنیم. بعد خمیر رو از عرض لوله میکنیم. موقع رول کردن به انتهای خمیر که رسیدید، لبه ها رو کمی نمدار کنید تا به بدنه خمیر کاملا بچسبه. رول رو طوری داخل سینی فر یا قالب قرار میدیم که لبه خمیر به زیر بیافته و حین پخت از هم باز نشه. کف سینی فر هم باید کمی چرب شده یا با کاغذ شیرینی پزی پوشیده شده باشه.
روش رو با پارچه نازکی میپوشونیم و دوباره 1 ساعت استراحت میدیم تا حجیم بشه.


حداقل 20 دقیقه قبل از پخت، فر رو با حرارت 375 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه. کره و عسل رو با هم کمی گرم میکنیم تا روان بشند. من چند ثانیه داخل ماکروفر گذاشتم. با قلم مو روی نان میمالیم و برای 35 تا 40 دقیقه میپزیم.

بعد از پخت حتما زمان بدید تا کمی خنک بشه بعد برش بزنید. یادتون باشه که نانهای حجیم رو بلافاصله بعد از پخت تا هنوز داغ هستند نباید برش زد.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...